Lokalförening
Östergötland
Publicerad 27 februari 2024
Verksamhet under 2024:
Föreningen valde att detta år fokusera mest på sjukvårdens kost ur hållbarhets- och hälsoperspektiv. Inledningsvis hade man möte med platschefen för Sodexo US Linköping (ansvariga för patientmåltider och personalrestaurangerna) samt en kostvetare från dem, för att höra hur de arbetar med hållbarhet och hur de tror att andelen vegetarisk/växtbaserad mat skulle kunna ökas. Efter mötet har man diskuterat och återkopplat till dem med några förbättringsförslag.
Gruppen har vidare haft möte med upphandlingsansvarig för måltider på Service- och logistikenheten. Bland annat togs frågan om möjligheten att påverka utbudet i automater upp. Fortsatt kontakt planeras.
Två av medlemmarna har hållit föredrag om klimatförändringens hälsoeffekter för regionpolitiker på Beredningen för hållbarhet och hälsa.
Två andra medlemmar har hållit föredrag om klimatförändringens påverkan på infektionssjukdomar och sjukvårdens klimatpåverkan på Enheten för smittskydd och vårdhygien.
Föreningen har haft möten med Säkerhets- och miljöenheten med målet att fortsätta samverkan kring olika hållbarhetsfrågor.
Kontakt Östergötland
