Webbinarium, Möte
Ta vara på den dubbla nyttan av mat som gynnar hälsa och klimat samtidigt – caféafton
Ingenjörer för Miljön i samarbete med Läkare för Miljön inbjuder till caféafton med Staffan Mårild, Mari Wollmar, Elin Röös och Naman Limani 28 maj
Kosten och hela livmedelssystemet har självklart en helt avgörande betydelse för vår hälsa och överlevnad.
Samtidigt bidrar den kost vi äter på ett tydligt sätt till de vanligaste folkhälsosjukdomarna, hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck och cancer. Livsmedelssystemet, som det ser ut idag, har en påtagligt negativ påverkan på vår miljö och bidrar till uppemot 30% av CO2-utslappen globalt, kan kopplas till avskogning, utarmning av jord, minskad biologisk mångfald, stor vatten-förbrukning, överanvändning av kväve och fosfat i konstgödsel….
Men, det finns verkligt stora möjligheter vända livsmedels-system, jordbruk och kost in i nya banor som är fördelaktiga för såväl miljö som klimat och för människors hälsa. Det är kring dessa frågor som vi kommer prata i kvällens möte.
Kvällens moderatorer är Håkan Lindgren och Lars Åkeson på plats och på Zoom finns IfMs ordförande Magnus Hedenmark som önskar er varmt välkomna till en livsviktig(!) caféafton.